Rechte weddenschappen

Straight Bets zijn de eenvoudigste weddenschappen op paardenraces en zijn vaak het go-to-weddenschap voor beginners. Ze vereisen minder risico, minder ervaring en vaardigheid, minder geld en zijn over het algemeen veel gemakkelijker om een ​​rendement te behalen. Hoewel je misschien in de verleiding komt om vanaf het begin te experimenteren met enkele van de meer exotische weddenschappen, raden we je aan om in dit stadium vast te houden aan rechte weddenschappen waarbij je slechts op één paard wedt en de dingen mooi en eenvoudig worden gehouden.

De winstweddenschap

Een ‘Win’-weddenschap is wanneer u een weddenschap plaatst op een paard dat als eerste eindigt in een race. Als uw paard als eerste eindigt, is de weddenschap een winnaar. Zo niet, dan verliest de weddenschap.

De plaats weddenschap

Hier wed je op je selectie om als eerste of tweede te eindigen. Je ziet alleen een rendement als de selectie op een van deze posities de streep overschrijdt. De uitbetalingsprijzen zijn hier over het algemeen lager dan een winweddenschap.

De showweddenschap

Een showweddenschap is wanneer je op een paard wedt om op positie één, twee of drie te eindigen. Aangezien de winkansen bij dit type weddenschap hoger zijn, zijn de uitbetalingsprijzen aanzienlijk lager dan bij een overwinning of een plaatsweddenschap.

Over de hele linie

Een algemene inzet is een combinatie van de win-, place- en show-weddenschap. Als je selectie als eerste eindigt, verzamel je op de overwinning, de plaats en de show. Als het als tweede eindigt, verzamel je op de plaats en de show. Als het als derde eindigt, verzamel je alleen op de showweddenschap.

Exotische weddenschappen

Weddenschappen waarbij je meerdere selecties combineert tot een enkele weddenschap, staan ​​bekend als ‘Exotische weddenschappen’. Ze kunnen enorme winsten behalen, maar vereisen wel een meer strategische aanpak en aanzienlijk meer knowhow. Exotische weddenschappen worden meestal gebruikt door meer ervaren gokkers met een grotere bankroll, omdat ze vaak van u kunnen eisen dat u een behoorlijke som geld inzet om winst te garanderen.

De Tricast-weddenschap

Bij een tricast-weddenschap (soms trifecta genoemd) wedt u op drie paarden waarvan u denkt dat ze in een exacte volgorde op de eerste, tweede en derde positie zullen eindigen. Dit kan prijzig worden als je meerdere paarden gebruikt, maar de uitbetalingen zijn aanzienlijk als de selecties goed zijn.

De omgekeerde tricast

Een reverse tricast, ook wel een combinatie tricast genoemd, is een variatie op een tricast-weddenschap waarbij je inzet op welke paarden je denkt dat ze als eerste, tweede en derde in willekeurige volgorde thuiskomen. Dit zal de kosten van uw weddenschap aanzienlijk verhogen, aangezien u verschillende combinaties dekt, die elk als een afzonderlijke weddenschap worden beschouwd.