Waarom naar een paardenrace gaan?

Voordat we ingaan op de kunst van het wedden, laten we het hebben over waarom je toch een paardenrenbaan zou willen bezoeken. Misschien denk je: “Dat is iets wat mijn opa graag deed, maar ik ben niet geïnteresseerd.”

Het kijken naar paardenraces op de hogere niveaus van de sport is een geweldige ervaring. Ik ben echt niet veel voor andere vormen van gokken, en persoonlijk zie ik het plezier niet in van het verliezen van mijn korte broek in een donker, rokerig casino. Maar paardenrennen vind ik leuk; het voelt als vermaak, een beleving, een uitje. Ik vind het fijn dat ik buiten ben. Ik vind het leuk dat er veel geschiedenis en traditie achter zit. Al met al, of ik nu geld win of verlies, ik heb nog steeds een geweldige tijd.

Als je tegenwoordig het gezin mee wilt nemen naar een professionele basketbal- of voetbalwedstrijd, kunnen de kaartjes en het eten je gemakkelijk $ 400 opleveren. Toegang tot een renbaan is vaak gratis, de minimale inzet op elke paardenrace is slechts $ 2, en je kunt soms je eigen eten en drinken meenemen. Je kunt de hele middag en avond buiten doorbrengen, kijkend naar prachtige dieren die op hun best presteren. En dit alles kan je minder opleveren dan een tripje naar de film.

En als je op zoek bent naar een betaalbare, unieke date, waar je niet zonder gespreksstof komt te zitten, zoek dan niet verder!

Soorten weddenschappen op paardenraces

Je hebt twee soorten inzetten om uit te kiezen als je op de pony’s wedt: rechte inzetten en exotische inzetten. Voor een beginner raad ik aan om met rechte inzetten te blijven. Ze zijn eenvoudig en goedkoop. Je kiest gewoon een paard om als eerste, tweede of derde binnen te komen. De minimale inzet bij de meeste tracks voor een straight-inzet is slechts $2.

Exotische weddenschappen stellen je in staat om meerdere weddenschappen te plaatsen op meerdere paarden in één enkele weddenschap. Exotische weddenschappen zijn over het algemeen veel moeilijker te winnen dan gewone weddenschappen, vereisen een hogere mate van vaardigheid en kennis in het plukken van paarden en zijn duurder. De uitbetalingen op exotische weddenschappen zijn echter veel groter dan die op rechte.

Rechte weddenschappen

Onthoud dat je met een straight bet maar op één paard wedt.

WIN– Je wedt dat je paard op de eerste plaats komt. Als je paard als eerste eindigt, mag je verzamelen.
PLAATS– Wanneer u op uw paard wedt om te “plaatsen”, wedt u dat hij als eerste OF als tweede zal eindigen. Als je paard als eerste of tweede eindigt, mag je verzamelen. De uitbetaling voor een plaatsweddenschap is minder dan een winstweddenschap, maar je hebt wel de zekerheid dat je kunt verzilveren als je paard op de eerste twee plaatsen eindigt.
SHOW– Je wedt dat je paard als eerste, tweede OF derde zal eindigen. Omdat je je weddenschappen afdekt, heb je een grotere kans om te winnen, maar de uitbetaling voor een showweddenschap is aanzienlijk minder dan een winst- of plaatsweddenschap.
OVER HET BORD – Als je over de hele linie wedt, wed je dat je paard wint, plaatst EN toont. Een algemene weddenschap is wat een “combo straight-inzet” wordt genoemd, omdat het drie verschillende weddenschappen zijn (winnen, plaatsen en tonen) in één. Omdat het drie weddenschappen in één zijn, is een algemene weddenschap duurder dan een simpele win/plaats/show-weddenschap. Een algemene inzet van $ 2 kost je bijvoorbeeld $ 6, omdat je drie weddenschappen van $ 2 doet. Als uw paard als eerste binnenkomt, krijgt u de winst, de plaats en het showgeld. Als je paard als tweede eindigt, krijg je plaats en showgeld. Als je paard derde wordt, krijg je gewoon het showgeld. Over de hele linie weddenschappen zijn meestal geen goede gok omdat ze duur zijn en minder winstpotentieel hebben.
WIN/PLAATS, PLAATS/SHOW– Vergelijkbaar met een algemene weddenschap, omdat je meerdere straight-inzetten doet in één enkele weddenschap. Bij een win/plaats-weddenschap wedt u dat uw paard wint EN plaatst. Als hij wint, ontvang je zowel het gewonnen geld als het plaatsgeld. Als hij als tweede eindigt, ontvang je alleen het plaatsgeld. Bij een plaats/show-weddenschap wedt u dat uw paard zal plaatsen en tonen. Als je paard als tweede eindigt, verzamel je de plaats en toon je geld; als hij als derde eindigt, krijg je gewoon het showgeld. Omdat je meerdere weddenschappen op je paard plaatst in een enkele weddenschap, is een win/plaats en plaats/show duurder. Een weddenschap van $ 2 op winst/plaats kost je $ 4 omdat je $ 2 wedt dat je paard wint en $ 2 dat je paard plaatst.