Wedden op paardenraces

In principe is paardenraces een race van start tot finish. Je zou echter niet gelijk hebben als je aanneemt dat soorten weddenschappen op paardenraces even eenvoudig zijn.

Terwijl je bij de meest basale soorten weddenschappen alleen hoeft te raden welke paarden in de top drie eindigen, zijn er een aantal complexere soorten weddenschappen, waarmee je kunt experimenteren met de volgorde van de eindposities, en nog meer waar je kunt ga weddenschappen aan met andere gokkers en de totale winst wordt gedeeld.

Het goede nieuws is dat we in de onderstaande secties duidelijke uitleg hebben verzameld van alle meest gebruikte soorten weddenschappen, samen met gebruiksvriendelijke richtlijnen over hoe en wanneer ze te gebruiken. Van gewone gewone weddenschappen, weddenschappen op exoten, elke manier wedden en al het andere daartussenin, blijf hieronder lezen om alle verschillende soorten weddenschappen op paardenraces te zien.

Soorten weddenschappen op paardenraces uitgelegd

Vanwege de aard van de sport – evenals het ontbreken van live weddenschappen – zijn er aanzienlijk minder soorten weddenschappen voor paardenraces dan voor andere sporten. Het is belangrijk dat u ze allemaal goed bestudeert en een goed begrip krijgt van hoe u ze moet gebruiken, zodat u wanneer de tijd daar is, met volledige zekerheid weddenschappen kunt plaatsen. Beginnend met de Each-way weddenschap, zullen we beginnen met het uitleggen van de basis. Als alternatief, als je de uitbetalingsprijzen wilt bekijken die door de bookmakers worden aangeboden voor het geval een of twee van je soorten weddenschappen goed zijn, ga dan naar de hoofdpagina en bekijk de noteringen met quoteringen.

De Each-way-weddenschap

De Each-way weddenschap is een van de meest voorkomende soorten weddenschappen die worden gebruikt in paardenraces. Het is een weddenschap die uit twee delen bestaat: het ‘Win’-gedeelte en het ‘Plaats’-gedeelte. Beide delen zijn van gelijke waarde en u ziet een rendement op uw weddenschap als uw selecties winnen, maar ook als het plaatst (eindigt op posities 1, 2,3,4 of soms 5 in echt grote races of races met een speciale aanbieding van een bookmaker) .

Voorbeeld: Stel dat u bijvoorbeeld een sterk vermoeden heeft dat een paard het goed zal doen in de race; je zou een enkele weddenschap van £ 12 (£ 24 in totaal) op het paard kunnen plaatsen. Als de prijs 12/1 is, krijg je £ 144 uitbetaald als het paard wint. Als het paard echter als tweede of derde eindigt, zal de bookmaker slechts een fractie van de winstprijs uitbetalen. Deze uitbetalingsprijzen worden overeengekomen wanneer u uw weddenschap plaatst en zijn normaal gesproken ofwel een 1/2, 1/3 of 1/4 van een 1/5. Ten eerste gaat de oorspronkelijke inzet van €12 op het winnende deel van de weddenschap verloren. Laten we ter wille van het argument zeggen dat het overeengekomen fractionele prijsaanbod voor het stuk voor elke manier 1/4 was, 12/1 gedeeld door 4 = 4/1. Dus £ 12 bij 4/1 = £ 48. Als de overeengekomen prijs 1/2 was (wat een zeer genereus bod zou zijn), dan zou de uitbetaling 12/1 zijn gedeeld door 2 = 6/1. Dus £ 12 bij 6/1 = £ 72.

Strategie:

Het type Each-way-weddenschap kan het beste worden gebruikt als je niet op zoek bent naar de favoriet in een race. Dit komt omdat de odds-prijsaanbieding op de favoriet bij een Each-way-weddenschap normaal gesproken niet zo hoog is. je terwijl je de favoriet steunt. Een goed moment om na te denken over het gebruik van deze weddenschap is wanneer je niet zeker weet of de selectie die je in gedachten hebt de race zal zijn, maar je een goed gevoel hebt dat ze in staat zullen zijn om te plaatsen. Je zou ook kunnen denken aan het steunen van een paard met een externe kans om te winnen, d.w.z. een paard dat grote kansen laat zien. Op deze manier, als het paard daadwerkelijk goed eindigt, zou de uitbetalingsprijs voor de plaatsweddenschap aanzienlijk zijn.