Soorten paardenraces

Combinaties bij horizontale weddenschappen

Het is heel gebruikelijk voor gokkers om meer dan één weddenschap te plaatsen op een individueel type weddenschap.

In een Daily Double (het kiezen van de winnaar van twee opeenvolgende races), zou je bijvoorbeeld van nummer één in de eerste race kunnen houden, maar in de tweede race denk je dat nummer één, twee en drie erg op elkaar lijken.

In plaats van te raden welke van de drie zou kunnen winnen, kun je drie combinaties spelen, 1-1, 1-2, 1-3. U plaatst drie weddenschappen, dus het kost meer, maar als een van de drie de eerste race wint en een van uw drie keuzes wint de tweede race, dan verzilvert u een ticket.

Houd combinaties in gedachten, want het is mogelijk om ze te integreren in alle soorten weddenschappen op paardenraces, zowel straight als exotisch.

Wat is een keuze 3?

Een Pick 3 is vergelijkbaar met een parlay van drie races. Je moet de winnaar van drie opeenvolgende races selecteren en je moet je keuze voor alle drie die races hebben voordat de eerste race in je parlay begint. De regels voor parlays voor paardenraces zijn over het algemeen consistent met standaard parlays, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen beide.

Wat de minimale inzet ook is van het door jou gekozen sportsbook of circuit, je kunt dat wedden op één Pick 3, ondanks het feit dat het technisch gezien een parlay is. Dit in tegenstelling tot parlays bij conventionele sporten, waarbij u het minimale inzetbedrag van uw sportsbooks zou moeten inzetten op elke opeenvolgende etappe van uw parlay.

Bij paardenraces kunt u echter een Pick 3 parlay-weddenschap plaatsen die als één weddenschap telt. Je hoeft het technisch gezien niet zelf te bouwen, zoals je doet wanneer je gokt op conventionele sporten.

Bijvoorbeeld, als de baan waarop u gokt begint met Pick 3 weddenschappen op $1, dan kunt u wedden op de winnaar van alle drie de races, maar u hoeft slechts $1 in te zetten. Als je zou wedden op conventionele sporten bij een sportsbook waar de minimuminzet $ 1 was, zou je minimaal $ 3 moeten inzetten om een ​​driepotige parlay te bouwen.

In tegenstelling tot standaard sportparlays, die vooraf bepaalde kansen hebben, betalen parlay-weddenschappen in paardenraces anders, afhankelijk van de kansen van verschillende paarden. Een keuze 3 waarbij elke race wordt gewonnen door een afstandsschot, betaalt veel beter dan het raken van drie opeenvolgende favorieten.

Wat is een keuze 5?

Als een Pick 3 een parlay van drie races is, is een Pick 5 het equivalent van vijf races. Het werkt precies hetzelfde; je moet de winnaar van vijf opeenvolgende races kiezen voordat de eerste etappe wordt gelopen. Elke combinatie kost hetzelfde bedrag.

Als de minimuminzet $1 is en u kiest nummer één in elke leg, dan bedragen de kosten $1. Als je in elke etappe één paard hebt gekozen en de minimuminzet $ 0,50 is, kost de weddenschap $ 0,50. Als de minimuminzet $ 1 is en je kiest een van de twee paarden om te winnen in elke race, dan geef je $ 32 uit. Hier is een uitsplitsing:

1,2 (twee paarden in been 1) x 1,2 (twee paarden in been 2) x 1,2 (twee paarden in been 3) x 1,2 (twee paarden in been 4) x 1,2 (twee paarden in been 5) x 1 (weddenschapsprijs)

= 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 1 = $ 32

Zoals je zou verwachten, is een Pick 5 een moeilijke weddenschap om te winnen, dus zelfs als de kosten van de inzet hoog zijn, kunnen de uitbetalingen enorm zijn.