Een Forecast-weddenschap is wanneer u inzet op welke paarden u denkt dat de finishlijn zullen passeren in de eerste en tweede positie in die volgorde. Je ontvangt alleen een uitbetaling als de door jou gekozen selecties in de juiste volgorde eindigen. Net als tricast-weddenschappen, kunnen de uitbetalingen hier aanzienlijk zijn, vooral als de paarden goede kansen laten zien.

De omgekeerde voorspelling

Met een omgekeerde voorspellingsweddenschap – of combinatievoorspelling zoals het soms wordt genoemd – kun je wedden op welke paarden je denkt dat ze als eerste en tweede zullen eindigen in een exacte volgorde. Dit betekent dat op voorwaarde dat uw selecties op die bovenste twee plaatsen eindigen, u een terugkeer zult zien.

Eerste vier / Superfecta

Een first four bet (ook wel Superfecta genoemd) is een uitbreiding van de forecast en tricast bets. Hier moet je de paarden kiezen waarvan je denkt dat ze als eerste, tweede, derde en vierde zullen eindigen in een exacte volgorde. Superfectas hebben natuurlijk bijzonder lange kansen, maar als ze goed uitkomen, zijn de uitbetalingen aanzienlijk.

Omgekeerde eerste vier

De eerste vier weddenschappen kunnen worden teruggedraaid tegen aanzienlijk lagere kosten dan hun tricast- of voorspelde tegenhangers. Van sommige bookmakers is bekend dat ze het minimale inzetbedrag op 10 of 20 cent zetten, wat betekent dat je een aantal uitkomsten kunt dekken tegen niet al te hoge kosten, waardoor ze een populaire keuze zijn onder casual gokkers.

Tote weddenschappen

Tote-weddenschappen verschillen enigszins van de meer traditionele weddenschappen die bij een bookmaker worden geplaatst. In plaats van dat de bookmaker de kans berekent dat elke concurrent een race wint en u vervolgens een quoteringsprijs aanbiedt, plaatst een tote-weddenschap u in een pool met andere gokkers waar al het ingezette geld wordt gecombineerd en vervolgens wordt verdeeld onder de winnaars – net als bij een loterij of jackpot type competitie – en de odds prijzen worden bepaald door het aantal deelnemers dat achter de selectie staat. De algemene regel is: hoe meer mensen meedoen aan de pool, hoe lager het percentage van de totale winst dat u ontvangt als u succesvol bent.

Vanwege de wijdverbreide aantrekkingskracht van tote-weddenschappen in paardenraces, bieden alle topweddenschappen u de kans om poolweddenschappen aan te gaan, zelfs als ze geen vergelijkbare diensten voor andere sporten bieden. Bovendien zullen ze bijna altijd aparte pools hebben voor rechte en exotische weddenschappen.