Dus nu weet je hoe je een weddenschap moet plaatsen op de paardenraces. Met dat beetje informatie kun je naar elk circuit in Amerika gaan en plezier hebben met het kiezen van een willekeurig paard en je $ 2 inzetten op elke race. Maar als je bent zoals de meeste mensen, is je doel niet om simpelweg $ 2 te betalen om een ​​stel paarden over een baan te zien rennen. Je wilt eigenlijk wat geld winnen! Dat is wat paardenraces “de meest opwindende twee minuten in de sport” maakt. De spanning en sensatie om te weten dat elke race je een beetje rijker kan maken, is overweldigend. Je kunt er niets aan doen om op te springen, je vuist te pompen en “GO, BABY, GO!” te roepen. als je paard de laatste bocht van de baan omslaat en een pauze maakt om de leiding te nemen.

Maar hoe kies je een winnend paard? Er zijn letterlijk honderden boeken en duizenden websites over het handicappen (dat wil zeggen het plukken) van paarden en iedereen lijkt een andere mening te hebben over welke factoren het belangrijkst zijn om te analyseren bij het kiezen van een paard. Terwijl gewoon geluk de grootste factor is in het maken of verliezen van geld (vooral voor beginnende pickers), maakt handicaps de races leuker omdat het je een gevoel van controle geeft, en ook iets om op te kauwen tussen elke race.

Voor de doeleinden van dit bericht ga ik de handicaptips heel, heel eenvoudig houden. Het doel is om de toeschouwer die voor het eerst racet voldoende informatie te geven zodat hij naar een renbaan kan gaan en niet het gevoel heeft dat hij willekeurig paarden kiest om te winnen. Ik zou graag hebben dat al jullie paardenrace-junkies meedenken met je tips voor onze beginnende paardenspelers.

Maak kennis met het lezen van het wedstrijddagprogramma. Uw vermogen om paarden succesvol te handicappen hangt af van uw vermogen om het wedstrijddagprogramma te lezen. Het programma zit boordevol informatie waarmee je slimmer kunt inzetten. Daarin vind je voor elke race die dag een sectie met de statistieken en geschiedenis van alle paarden die in een bepaalde race racen. De regels met getallen en jargon in een programma kunnen in het begin een beetje intimiderend zijn, maar met een beetje oefening lees je in een mum van tijd als een (semi)prof.

Ik zou een heel artikel kunnen wijden aan het uitleggen hoe je een wedstrijddagprogramma moet lezen, maar dat doe ik niet. Equibase, het bedrijf dat alle racedagprogramma’s voor elk circuit in de VS maakt, heeft een geweldige interactieve gids over het lezen van hun racedagprogramma’s. Als je nog nooit naar de paardenraces bent geweest, speel er dan mee voordat je gaat.

Kijk naar welke klasseniveaus het paard heeft geracet. Er zijn verschillende niveaus van competitie, of klassen, in paardenraces. Naarmate je hoger in de klas komt, zul je beter presterende paarden en hogere portemonnees vinden. Er zijn vier raceklassen: maidenraces, claimraces, toelageraces en stakesraces. Racetracks proberen races te houden met paarden op hetzelfde competitieniveau. Paarden gaan het hele jaar door klassen op en neer, afhankelijk van hun prestaties en vaak kan een verandering in klasse van invloed zijn op de vraag of een paard zal winnen of verliezen.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat de race waarop u gokt een race met een vergoeding van $ 40.000 is. Je hebt een paard op het oog, dus je controleert zijn prestaties in het verleden in het programma. Het lijkt erop dat hij consequent eerste en tweede binnenkwam, maar je merkt dat zijn vorige races allemaal races claimden. Hoewel het geweldig is dat dit paard een klasse hoger is geworden, kan hij in deze specifieke race worden overklast door de andere paarden die ervaring hebben met het uitvoeren van vergoedingsraces. Het is dus misschien geen goed idee om op dit paard te wedden om in deze specifieke race te winnen.

Prestaties uit het verleden op oppervlaktetype

Racetracks hebben verschillende ondergronden waarop de paarden rennen. Sommige hebben natuurlijke vuil- en graspaden, terwijl andere kunstmatige “all-weather”-tracks hebben. Paarden presteren anders op elk type ondergrond. Sommige paarden houden van onverharde wegen, maar houden niet van het gevoel van kunstmatige sporen en vice versa. Het programma vertelt u de prestaties van elk paard in het verleden op de verschillende soorten ondergrond. Als een paard alleen goed heeft gepresteerd op onverharde wegen en de baan waarop je staat een baan voor alle weersomstandigheden is, kun je overwegen haar van je lijst met mogelijke keuzes te schrappen.

Geschiedenis met jockey. Ik kijk graag naar de prestatiegeschiedenis van een jockey in het programma. Als een jockey consequent eerste, tweede of derde wordt, ongeacht op welk paard hij of zij rijdt, is dit een goede indicator van talent. Dus als ik een goede jockey voor het eerst op een paard zie rijden dat consequent in het midden van het peloton is geëindigd, zou ik op dat paard kunnen wedden, met de redenering dat met de toegevoegde vaardigheid van de jockey dit paard uit het midden van het peloton een goede kans om bij de eerste twee te eindigen.

Ik kijk ook naar de geschiedenis van een jockey met een bepaald paard. Als ik zie dat een paard en jockey consequent samen in de top drie zijn geëindigd, is de kans groot dat ze in de race waarop ik wed op de top drie eindigen.

Overweeg de kansen. Voor elke race heeft elk paard de kans om te winnen naast zijn naam in het programma. De favoriet om te winnen is het paard

met de laagste kansen. Hoewel prestaties uit het verleden geen garantie bieden voor toekomstige resultaten, laten de statistieken zien dat het na verloop van tijd loont om voor de racefavoriet te gaan. Als jij:

Wedden dat de favoriet van de race wint, hij betaalt 33% van de tijd uit.
Wed de racefavoriet om te plaatsen (komt op de 1e of 2e plaats), de favoriet betaalt 53% van de tijd uit. Wed op de racefavoriet om te laten zien (komt op de 1e, 2e of 3e plaats), de favoriet betaalt 67% van de tijd uit. Dus als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om paarden te handicappen die je een goede kans geeft op een klein rendement op je geld, wed dan gewoon op de racefavoriet om te laten zien.