Hoe is het legaal?

De Unlawful Internet Gambling Enforcement Act (UIGEA) heeft een uitzondering gemaakt voor paardenraces. Dat laat het aan de staten over of ze online wedden op paardenrennen willen legaliseren.

Overal waar de bovenstaande platforms weddenschappen aanbieden, zijn er staatswetten ingevoerd om apps voor online wedden en wedden op paardenraces mogelijk te maken.

Als er geen echte races plaatsvinden, kun je ook inzetten op virtuele paardenraces. Dit zijn races die worden gesimuleerd door een computerprogramma, en gokkers kunnen nog steeds wedden op de uitkomst. Meer over virtuele sportweddenschappen.

Helaas wordt dit in de VS niet aangeboden, hoewel land-based en online casino’s dit in de nabije toekomst mogelijk wel aanbieden. Inzetten op virtuele paardenraces komt vaker voor in Europa en andere gereguleerde internationale markten.

Rassen van paardenraces

Voor de meeste mensen lijken renpaarden op elkaar. Achter de variaties in kleur en hoogte vind je verschillende onderscheidende rassen in verschillende rassen.

Volbloedpaarden: De grote races zijn voor volbloedpaarden. Hoewel er een grote mix van erfgoed is, zijn ze allemaal terug te voeren op slechts drie vaders die in de 18e eeuw zijn geboren. Die stieren werden vervolgens geïmporteerd naar Engeland, waar ze bloedlijnen vestigden die later naar de VS werden geïmporteerd.

Standardbred-paarden: harnasraces gebruiken een ander ras dat bekend staat als standardbred. Deze paarden kunnen volbloed voorouders hebben, met een gemengd erfgoed. Dit ras wordt als gemakkelijker te hanteren beschouwd dan de zeer gespannen volbloeden. Standaard gefokte paarden worden gebruikt voor zowel spring- als tuig-/drafraces.

Arabische paarden: Hoewel veel van de hedendaagse races over korte afstanden gaan, zijn er langere endurance-races gepland. Een ander ras, bekend als Arabische paarden, neemt deel aan deze wedstrijden. Arabische paarden zijn perfect voor racen over lange afstanden, maar niet voor korte uitbarstingen van snelheid. Zoals de naam al aangeeft, werden deze paarden (opgenomen als een onderafdeling van volbloeden) voor het eerst gefokt in het Midden-Oosten.

Quarter Horses: Quarter Horses is een naam die wordt gegeven aan de gemengde rassen die afkomstig zijn uit de Spaanse koloniale stam. De naam komt van het racecircuit van een kwart mijl dat populair was in de begindagen van de paardenraces.

Voorwaarden voor wedden op paardenraces

Er zijn veel jargontermen, acroniemen en unieke termen die verband houden met wedden op paarden. De onderstaande lijst bevat de belangrijkste definities om u op weg te helpen.

Oogkleppen: ook bekend als “oogkleppen”, deze komvormige apparaten bedekken de ogen van paarden, waardoor hun gezichtsveld wordt vernauwd tot de baan die voor hen ligt.